Pionir Svijeta Kriptovaluta je Objavio Upozorenje za Investitore

Veliki preokreti u vrijednosti Bitcoina i ostalih kriptovaluta u zadnje vrijeme učvršćuju ideju da ne zvuče baš najbolje kao dugotrajna investicija i da bi investitori trebali uložiti samo onoliko koliko si mogu priuštiti da izgube.

Ako Vam ovo zvuči pretjerano oprezno, razmislite o nedavnim izjavama nekoga za koga biste mogli pretpostaviti da je gorljivi zagovornik kriptovaluta: Vitalik Buterin, suosnivač kriptovalute Ethereum. Prošlog vikenda Buterin je putem Twittera podsjetio da su kriptovalute još uvijek nova i hiper nestabilna investicijska klasa.

Bitcoin, Ethereum, Ripple i ostale kriptovalute bi mogle pasti blizu nule bilo kada, kaže Buterin. Zato, nemojte ulagati više novca nego što si možete priuštiti da izgubite. Ako razmišljate gdje uložiti životnu ušteđevinu, tradicionalna sredstva su još uvijek najsigurnija.

Zadnjih 12 mjeseci, vrijednost Bitcoina je strelovito narasla od 1.000,00 Dolara do gotovo 20.000,00 Dolara, prije negoli se strmoglavila ispod 6.000,00 Dolara početkom 2018.

Kriptovalute kao Litecoin, Ripple i Ethereum pale su više od 25% u jednom danu, ne tako davno.

U osnovi, Buterinova poruka upozorenja nije toliko različita od one koju je poslao kripto skeptik ekonomist Robert Schiller, koji je često govorio o tome koliko je nepredvidivo tržište kriptovaluta. “Kriptovalute poput Bitcoina bi se mogle naglo srušiti i pasti u zaborav i mislim da je to izgledan razvoj situacije, ali bi isto tako mogao ostati ovdje i za 100 godina”, rekao je Schiller.

Što se tiče razborite strategije ulaganja u kriptovalute, Buterinova je slična onoj Mark Cubana, milijardera i vlasnika NBA kluba Dallas Mavericksa.

“Još uvijek je to kockanje”, rekao je Cuban prošlog Prosinca, kada su ga pitali za mišljenje o Bitcoinu. “Mogla bi vrijednost narasti na 15.000,00 Dolara ili pasti na nulu ili oboje isti dan”.

Kao Buterin, Cuban je rekao kako su Bitcoin i druge kriptovalute vrlo riskantne i da se nitko ne bi trebao kockati sa svojom ušteđevinom. “Ako je to novac koji vam je potreban i ne možete si priuštiti da ga izgubite onda to ne radite”, rekao je Cuban. “Ako imate novac s kojim se možete kockati, onda vrijedi pokušati”.

Ako se želite okušati u svijetu kriptovaluta, kliknite na ovaj link i preko ove platforme možete lako kupiti Bitcoin, Ethereum, Litecoin ili Bitcoin Cash.

Toliko od mene za danas.

Vaš Osobni Financijski Savjetnik,

Vanja Kovačević

Exit mobile version
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close